Ceramica realizată manual

Ceramica realizată manual

Ceramica lucrată manual oferă o notă unică și specială care nu poate fi replicată de piese produse în serie. Aceste creații sunt realizate de către artizani pricepuți care pun suflet în fiecare piesă pe care o realizează. Individualitatea fiecărei piese ceramice realizate manual, asigură că două piese nu sunt la fel, aducand un plus de unicitate pentru orice casă, lucru deosebit de atrăgător pentru cei care apreciază frumusețea imperfecțiunii și caracterul distinct al produsului.
Modelele pictate manual pot varia de la modele simple la modele complicate și detaliate. Indiferent de pictura realizată, procesul presupune un nivel ridicat de grijă și atenție la detalii.
Materialele utilizate în procesul de realizare sunt atent selectate pentru calitatea și durabilitatea lor, asigurându-se că produsul finit poate rezista testului timpului.

De ce să alegem produsele din ceramică realizate manual?

Produsele destinate decorului interior, valorifica în mod autentic arta decorativa. Pe lângă asta, creațiile din ceramică sunt foarte practice, acestea putând fi folosite în bucătărie și la servirea mesei: recipiente condimente, platouri servire, sticle ulei / otet, suporturi pahare și farfurii; sau pentru a-ți păstra bijuteriile preferate: cutii decorative.
O idee fabuloasa pentru un cadou! De cele mai multe ori ne confruntam cu aceasta problema. Obiectele din ceramică reprezintă o opțiune sigura, fie că alegi un produs destinat bucătăriei sau pur și simplu pentru arta decorativa, cu siguranță vei surprinde într-un mod plăcut.
Sunt ușor de curățat si de întreținut cu o mare rezistenta in timp. Se șterg cu o laveta moale, respectiv se spală. Spre deosebire de alte materiale, ceramica nu se zgârie ușor, rezistă chiar la schimbări bruște de temperatură și la umiditate ridicată.

 Care este procesul de realizare?

Realizarea produselor se face prin metoda tradițională. Aceasta presupune multa atenție și îndemănare pentru fiecare etapa. Inițial artizanii crează produsul manual din mase ceramice: porțelan, lut, gresii sau vitrus, după care intra la cuptor pentru ardere. Apoi urmează pictura, alta artă pe care artizanii o posedă. După ce pictura este finalizată, produsul intră la cuptor pentru a doua ardere. Iar ultima etapă este aplicarea smalțului sau a glazurii, pentru aspect lucios sau mat și pentru durabilitate, apoi din nou intră la cuptor pentru ultima ardere.

 Cât de durabile sunt produsele din ceramica realizate manual?

Datorită procesului de realizare, prin arderea repetata la sute de grade, nici apa sau timpul nu îi pot afecta culoarea. Cu alte cuvinte, te poți bucura deacelași aspect al lavoarului tău pentru baie, sau a oricărui alt produs din ceramică realizate manual.

Descoperă acum produsele din ceramică.

Înapoi la blog